studenten
Reacties van cursisten

Diashow foto's


_______________________________________________

Als ik mezelf kwijt ben dan denk ik aan de schildersessies en voel ik mijn eigen kracht weer.


een student


_______________________________________________

Ik voel me hier altijd zo vrij en gelukkig. Eerst wilde ik 'schilderijen' maken nu ik dat heb losgelaten is mijn werk veel sterker en eigen geworden. Ik heb de doorgang gevonden naar wat ik echt wil maken.

Sabine
_______________________________________________

Vrijdagochtend: schilderen bij Stance.

Ik hijs me in m’n oude kloffie, dit alleen al geeft me een gevoel van vrijheid.

We beginnen met een meditatie. “er hoeft even niets”, “het is jouw tijd”, zijn zinnen die in de meditatie regelmatig terugkomen.

Ik ervaar het als een rustmoment, gronding, voelen waar het deep down echt om gaat. Dit geeft ook de verbinding naar het schilderen. Waar gaat het om, wat vind ik mooi, wat houdt mij bezig. Het gaat verder dan mooie plaatjes maken.
In de eerste sessie heb ik onbewust het proces geschilderd waar ik in zat, met name met mijn werk. Ik ben gretig, wil veel verschillende kleuren en materialen gebruiken, waardoor soms onrust ontstaat. Stance begeleidt dit proces en geeft op het juiste moment de goede adviezen, waardoor ik weer verder kan.
Het is een interessante zoektocht.
Verder is het vooral een ochtend met lekker werken in een inspirerende omgeving met inspirerende mensen.

Aniet Meijburg
_______________________________________________

In het begin had ik vooropgezette ideeŽn als ik dinsdagavond bij Stance kwam, dat heb ik steeds meer losgelaten. Door de meditatie en de beginopdrachten weet Stance me steeds meer te verleiden tot spelen, zoeken, rommelen. Ik heb ontdekt dat inkt me fascineert: het toeval toelaten met een beetje hulp van jezelf, dat is leuk! Ook monoprinten, verf op plaat afdrukken op papier, is lekker om mee te beginnen. Het maakt je los, je gaat werken vanuit wat er ontstaat. Maar dan zegt Stance: en nu verder gaan! En dan moet je ineens weer zelf echt gaan tekenen en bedenken, zo voelt het. Soms komt er iets tevoorschijn dat er nooit was gekomen zonder die periode van het spelen en uitproberen. Stance zet me in beweging voor het echte werk, voor dat pareltje dat soms verschijnt.

Marjolein
_______________________________________________
home                      print

www.stanceoonk.nl