No Javascript

Javascript is uitgeschakeldSchakel Javascript in in uw webbrowser om deze website te kunnen gebruiken.

atelierOONK L'Hermitage
review-icon.svg
Lees of schrijf een recensie
Recensies
atelier l.l. mei 2016 119.png

Hoe kom je in de ruimte achter je gedachten?

De basis is een meditatievorm. In de meditatie bevindt zich een geleide visualisatie die ongeveer 30 minuten duurt. De ervaring heeft geleerd dat je op deze manier versneld je dagelijkse bestaan opzij kunt zetten om plaats te maken voor jezelf en daardoor kan je creativiteit gaan stromen.

Na de meditatie is er een losmaak opdracht die een ingang vormt om te beginnen met creëren. Meestal volgt deze losmaak opdracht logisch uit de visualisatie. Het kan zijn dat ik je met je ogen dicht laat tekenen of met je verkeerde hand. Het zijn manieren om je uit het denken te houden en uit de perfectie en de criticus zodat de weg naar het vanzelf laten stromen kan beginnen.

Wat volgt is een suggestie. Een opdracht die je wel of niet kunt gaan doen. De opdrachten hebben elke week een ander karakter. De ene week zal het je meer aanspreken dan de andere week.. Op een gegeven moment kan het zijn dat je een thema hebt waar je een tijd aan doorwerkt en dan volg je je eigen weg. Ik begeleid iedereen persoonlijk zo kunnen beginners met beeldend werk goed samengaan met gevorderden.

In de opdracht verwerk ik verschillende technieken, gebruik ik gedichten, muziek, beweging etc.
We werken meestal op papier. Acrylverf, aquarel, krijt, pastel, houtskool, papier maché, inkt of alles door elkaar. In het atelier zijn deze materialen aanwezig evenals een uitgebreide kunst bibliotheek.

opdracht van de week

Week 19:
Zoek een zwart wit foto uit de krant. Teken met houtskool. Alles wat licht is maak je donker en alles wat donker is maak je licht. Deze tegenstelling geeft een nieuw beeld. Hierop ga je je eigen beeld creëren.

suzanne.JPG

(“Stance begrijpt eerder wat ik bedoel dan ik zelf. Dat is heel verrijkend omdat ik daardoor meer op het proces durf te vertrouwen.”)

Wat

Het werk dat je maakt zal op deze manier een spiegel van jezelf zijn. Het laat zien wat je belangrijk, interessant of aan het ontwikkelen bent. Het is een proces waarin je zelf de leiding hebt. Je kunt zo ver en diep gaan als je zelf wilt.

Je zult merken dat het interessanter is om te onderzoeken wat je wilt zeggen (en hoe) dan om zomaar iets (na) te schilderen. Naarmate je langer werkt, wordt het steeds duidelijker wat je eigen beeldtaal is en wat je wilt leren (ook technisch om je beter uit te drukken).


Voor wie ?

Voor iedereen die nieuwe ontdekkingen wil doen op het creatieve als ook persoonlijke vlak. Voor wie tijd voor zichzelf wil creëren. Voor wie zijn eigen coach wil zijn en wil vertrouwen op eigen inzichten en antwoorden. Voor wie de vrijheid wil ervaren om op eigen tempo zo breed en diep te gaan als je zelf wilt.

Voor kunstenaars die nieuwe inspiratiebronnen zoeken.

(" Tijdens mijn burn out heb ik bij haar geleerd weer contact met mezelf te krijgen, te voelen wat belangrijk voor mij is en mijn eigen tempo te vinden.")

atelier-tuin.png

Waar

Atelier Oonk L`Hermitage

06 29114475
info@stanceoonk.nl

IMG_8596.JPG
Meedoen

Informatie over de kunst retraite en intensive weekenden.
medicijnwiel.png
Mogelijkheden

Informatie over individuele sessies, 4 daagse training met het levenswiel en verhuur locatie.