No Javascript

Javascript is uitgeschakeldSchakel Javascript in in uw webbrowser om deze website te kunnen gebruiken.

atelierOONK L'Hermitage
review-icon.svg
Lees of schrijf een recensie
Recensies
PHOTO-2018-10-29-12-27-29.jpg

Stance Oonk s`-Hertogenbosch 1959

kunst beïnvloedt mijn leven en mijn leven beïnvloedt de kunst die ik maak.

Stance Oonk is in 1986 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ze geeft sinds 25 jaar schilderen en tekenen in haar eigen atelier. Haar belangrijkste statement is: 'Als je in de ruimte achter je gedachte kunt komen, ben je aan het scheppen’.

Naast beeldend kunstenaar ben ik een rasechte persoonlijk ontwikkelaar. Op mijn 28ste levensjaar ben ik gestart met een 2 jaar durende training " scholing in zelfkennis" bij Anneke Rooselaar. Wat is de zin van het bestaan was mijn vraag. Door deze training werd ik wakker. Er is veel meer dan dat wat je kunt waarnemen !! Daar werd ik heel nieuwsgierig naar. Die scholing is de weg geworden.


Op mijn 18de begon ik op het conservatorium met piano  en ben al snel weer gestopt omdat ik niet kon improviseren. Na 12 jaar klassiek piano spelen lukte het niet meer om te gaan “spelen”.  In de kunst liep ik tegen dezelfde problemen op. Ik kon alleen maar tekenen wat ik zag.. Dat was het moment om het radicaal anders te gaan doen. Wat als ik in een lege witte ruimte zit, wat komt er dan uit mij ? Op een gegeven moment voelde ik dat ik eindeloos door kon gaan dat de stroom nooit ophoudt, het was een diep transformatief inzicht. Daar werd ik zo blij van dat ik het door wil geven. Dat is mijn missie!Het begin is gemaakt naar het zoeken van vrijheid. Vanaf dat moment liepen persoonlijke ontwikkeling en beeldend werken hand in hand. Trainingen zoals reading, healing ,counseling, coaching, lichaamswerk, creatieve therapie opleiding en sjamanisme zijn een tweede belangrijke stroom geworden.

("Sinds 3 jaar schilder ik met veel plezier bij Stance. Voordat ik bij Stance kwam dacht ik: Ik kan niet schilderen, Ik kan niet tekenen. Ik durf niet naar een les te gaan. Iedereen is zeker meer getalenteerd dan ik. Maar ik ben toch gegaan en heb geleerd onder begeleiding van Stance om me vrij te voelen en te creëren. Naar elke les verras ik mezelf met wat ik heb neer gezet.")

Pieter van Donselaar

Verhuur locatie

Atelier L`hermitage. Wij zijn nog in ontwikkeling. Het is mogelijk om het atelier gebouw te huren voor workshops/trainingen.
Denk aan Yoga, dans, muziek, tekenen, schilderen maar ook filosofie en persoonlijk ontwikkelings trainingen.
Wij staan open voor alles wat met creativiteit en bewustzijn te maken heeft.

Contactformulier

Stuur mij een verzoek of bericht door middel van het contactformulier
Na ontvangst reageer ik zo snel mogelijk!

Verzenden